Zoek
Terug gaan

Bijna beste oliebollen van Nederland

Bijna beste oliebollen van Nederland

Bakkerij Vermeij bakt bijna beste oliebollen van Nederland!

Bakkerij Vermeij is derde geworden in de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. René Vermeij is al vaak in de prijzen gevallen met zijn desembrood en vorig jaar won hij de kerststollenkeuring. Nu is er ook een podiumplaats voor zijn oliebollen bij al weer de 20e editie van deze landelijke oliebollenkeuring. Chappeau!

Keuring

Zaterdag 10 december konden alle Echte Bakkers van Nederland hun oliebollen insturen en deelnemen aan de wedstrijd. De keuring werd uitgevoerd door vakspecialisten.

Zij lieten weten dat het niveau van de inzendingen echt hoger lag dan vorige jaren. Ook het verschil aan de top was heel erg klein en er werd flink gediscussieerd over de beste vijf. “De charme van een oliebol ligt opgesloten in een dunne krokante korst en een zachte binnenkant. Dat is bij de bollen van René Vermeij perfect voor elkaar. Het zijn bovengemiddeld goede bollen,” aldus de jury.

Oliebollenfeest

In de winkels in Kampen en IJsselmuiden zijn tot het einde van het jaar elke dag oliebollen verkrijgbaar. René en het hele bakkersteam gaan aan de slag om de oliebollen te bakken. René: “Het is voor ons de drukste tijd van het jaar maar ook de mooiste. Wij hebben er zin in!”